آدامس؛ متناسب کننده اندام و البته علیه روده

به گزارش مجله سی نوا، خبرنگاران : بسیاری از افراد معتقدند که جویدن آدامس باعث لاغری می گردد. عده ای هم معتقدند آدامس به هضم غذا یاری می نماید، بعضی هم می گویند آدامس جویدن جلوی اشتهایشان رامی گیرد و از ریزه خواری جلوگیری می نماید. خیلی از مردم از آدامس به عنوان اقدامی یاریی برای کاهش وزن استفاده می نمایند. به گفته آنها، این کار به کنترل هوس های غذایی یاری می نماید.

آدامس؛ متناسب کننده اندام و البته علیه روده

اما بحث در خصوص این که آدامس جویدن راهبردی قابل قبول و سالم برای کاهش وزن محسوب می گردد یا خیر همچنان ادامه دارد و نتایج پژوهش ها در این زمینه یکدست نیستند. امروز در این مطلب می خواهیم به موضوع آدامس و نقش آن در لاغری بپردازیم. با ما همراه باشید.

آیا آدامس جویدن برای سلامتی مفید است؟

جویدن آدامس باعث به کار افتادن غدد بزاقی می گردد. بزاق می تواند به خنثی کردن اسید یاری کند. عادت به جویدن آدامس می تواند سوزش سر دل را تسکین و باعث هضم خوب غذا گردد. متخصصان می گویند جویدن آدامس حتی می تواند به تمرکز کردن نیز یاری کند. برخی دندان پزشکان می گویند روزانه 10 دقیقه جویدن آن می تواند باعث نابودی 100 میلیون باکتری از دهان گردد. تنها توصیه ای که برای جویدن آن ضروری است بکنیم مدت زمان جویدن است. اگر به مدت طولانی این کار را ادامه دهید هم فک خسته می گردد هم دندان ها آسیب می بینند.

تأثیرات جویدن آدامس برای لاغری جزئی و ناچیز است

دیجی کالا مگ در این باره نوشت: اگرچه تمام مطالعات این موضوع را تأیید نمی نمایند، اما برخی از تحقیقات نشان می دهند که جویدن آدامس برای لاغری، احتمالا فواید زیر را داشته باشد:

ممکن است به شما در کاهش اشتها و احساس گرسنگی یاری کند

عمل جویدن آدامس ممکن است سبب احساس سیری بیشتر و کاهش گرسنگی گردد و به کاهش اشتهای شما، به ویژه برای خوردن میان وعده یاری کند. در مطالعه اخیرا اجرا شده، نشان داده شد که جویدن آدامس، گرسنگی و اشتها را به اندازه یک نوشیدنی سرشار از کالری کاهش داد. در مطالعه دیگر، از برخی از شرکت نمایندگان خواسته شد 30 دقیقه بعد از صرف غذا، آدامس بدون قند بجوند. به محض گذشت پنج دقیقه از جویدن آدامس، شرکت نمایندگانی که آدامس جوید ه بودند، در مقایسه با سایر شرکت نمایندگان که آدامس نجویده بودند، احساس سیری بیشتری داشتند.

ممکن است به شما در مصرف کالری کمتر یاری کند

برخی از افراد دوست دارند بین وعده های غذایی آدامس بجوند، چون باور دارند این کار به وسیله یاری به مصرف کالری کمتر در طول روز، به کاهش وزن یاری می نماید. در یک مطالعه، شرکت نمایندگانی که بین وعده صبحانه و ناهار آدامس جویدند، نسبت به شرکت نمایندگانی که آدامس نجویدند، نه تنها بین وعده های غذایی احساس گرسنگی کمتری کردند، بلکه در وعده ناهار هم 68 کالری کمتر مصرف کردند. این اندازه کالری، تقریبا برابر با دو قاشق چای خوری (10 گرم) کره بادا م زمینی یا یک تکه کوچک از میوه است.

ممکن است به کالری سوزی کمی بیشتر یاری کند

چند مطالعه کوچک نشان داده اند که عمل جویدن آدامس ممکن است به اندازهی کالری سوزی یاری کند. در یک مطالعه کوچک، شرکت نمایندگانی که قبل و بعد از صبحانه آدامس جویدند، نسبت به افرادی که آدامس نجویدند، سه ساعت بعد از غذا تقریبا 3 تا 5 درصد بیشتر کالری سوزاندند. در مطالعه دیگر نشان داده شد که جویدن آدامس بعد از وعده غذایی، ترموژنزیس ناشی از رژیم غذایی (DIT) را افزایش داد. ترموژنزیس فرآیندی در بدن است که با فراوری گرما باعث افزایش چربی سوزی در بدن می گردد و افزایش متابولیسم بدن را هم به همراه دارد. تعداد کالری بیشتری که شرکت نمایندگان سوزاندند، ناچیز بود. در واقع نتایج نشان می دهند که تاثیر آهسته تر غذا خوردن بر افزایش DIT، حتی از جویدن آدامس بیشتر است.

تحقیقات بیشتر نشان می دهند که جویدن آدامس هنگام راه رفتن ممکن است به کاهش وزن یاری کند. باور بر این است که این موضوع به وسیله افزایش ضربان قلب و سرعت پیاده روی، احتمالا منجر به افزایش کالری سوزی و چربی سوزی می گردد. با این وجود، این احتمال وجود ندارد که این کار به تنهایی و بدون دخالت تغییرات غذایی و سبک زندگی، سبب نتایج قابل توجه در کاهش وزن گردد. علاوه بر این، برخی از افراد ادعا می نمایند که جویدن آدامس ممکن است به وسیله تقویت عضلات صورت، سبب شکل گرفتن بهتر صورت گردد.

تأثیرات جویدن آدامس برای لاغری جزئی و ناچیز است اما در مجموع، جویدن آدامس برای لاغری موثر بوده و ممکن است به کاهش گرسنگی و اشتها، افزایش احساس سیری و کمتر خوردن یاری کند. بعلاوه ممکن است به کالری سوزی کمی بیشتر در طول روز یاری کند. هرچند، اینکه آیا این تأثیرات منجر به کاهش وزن در بلند مدت می شوند یا نه، نامشخص است.

عوارض آدامس جویدن

هر چند جویدن آدامس می تواند به کاهش وزن یاری کند، اما ممکن است دارای برخی جنبه های منفی نیز باشد. بنا بر نتایج یک مطالعه، آدامس جویدن ممکن است به طور بالقوه فرد را از مصرف میوه و سبزی های تازه باز دارد و کیفیت رژیم غذایی او را کاهش دهد. بعلاوه، پرهیز از مصرف وعده های غذایی روزانه به این امید که آدامس جویدن به نوعی گرسنگی شما را تسکین دهد نیز یک راهبرد کاهش وزن سالم محسوب نمی گردد.

برای برخی افراد جویدن آدامس بین وعده های غذایی می تواند از مصرف تنقلات پیشگیری نموده و هوس های غذایی را مدیریت کند. با این وجود، افراد بسیاری نیز از فواید مصرف برنامه ریزی شده خوراکی های سالم بین وعده های غذایی به عنوان روشی برای تثبیت سطوح انرژی و پرهیز از هوس های غذایی استفاده می نمایند. از این رو باید اطمینان حاصل گردد که آدامس جویدن جایگزین مصرف میان وعده های سالم نمی گردد، زیرا ممکن است در بلندمدت کوشش های فرد برای کاهش وزن را مختل کند.

بعلاوه، آدامس می تواند با روده شما نامهربان باشد. برای افرادی که از مسائل گوارشی مانند نفخ یا گاز معده شکایت می نمایند، آدامس جویدن ممکن است برترین گزینه برای یاری به کاهش وزن نباشد. آدامس جویدن مکرر موجب ورود هوای بیشتر به دستگاه گوارش می گردد.

آدامس به علت این که بیشتر مواقع در یک طرف دهان جویده می گردد، می تواند به عدم توازن ماهیچه فک و حتی اختلال مفصل فک منجر گردد که شرایط مزمن دردناکی است. هرگاه مجموعه ای از ماهیچه ها بشدت به کار گرفته شوند، پس از مدتی انقباض ماهیچه ها و درد ناشی از آن را در پی خواهند داشت. دردهایی مانند سردرد، گوش درد و دندان درد.

همراه جویدن آدامس اندازه زیادی نیز هوا بلعیده می گردد که باعث فراوری نفخ و دردهای شکمی می گردد و حتی سندرم روده تحریک پذیر به وجود می آورد. بعلاوه هنگام جویدن آدامس به مغزتان علائمی مبنی بر ورود غذا ارسال می گردد و آنزیم و اسیدهای معده آغاز به ترشح می نمایند، اما غذایی حقیقتا وجود ندارد که هضم گردد و فراوری اسید غیرضروری به معده تان صدمه می رساند و فراوری نفخ می نماید.

در شرایطی که آدامس های بدون قند، کالری کمی دارند، زمانی که موضوع سلامت روده مطرح می گردد، شیرین نماینده های مصنوعی موجود در بیشتر آن ها به مساله ای بحث برانگیز تبدیل می شوند.

بیشتر آدامس ها حاوی شیرین نماینده های مصنوعی هستند که می توانند در میکروبیوم روده اختلال ایجاد نموده و احتمالا به افزایش سیگنال های گرسنگی و ذخیره چربی بیشتر منجر گردد. اگر واقعا کاهش وزن خود را هدفگذاری نموده اید، آدامس جویدن به تنهایی تاثیر چشمگیری در بلندمدت بر وزن شما نخواهد داشت.

چه آدامسی بهتر است؟

اگر در پی گزینه ای معقول بین یا پس از وعده های غذایی هستید، آدامس نعناعی را انتخاب کنید. آدامس های نعناعی از خواص پاک نمایندگی دهان و کاهش تمایل به مصرف غذا برخوردار هستند که می تواند به کاهش هوس های غذایی یاری کند.

آدام های بدون قند گزینه مناسبی هستند. آدامس های طبیعی که دارای کمترین اندازه قند افزوده هستند نیز در بازار وجود دارند.

نکاتی جالب که درباره آدامس ها باید بدانیم

1. بخش اعظم آدامس متشکل از نوعی لاستیک به نام بوتیل بوده که در ساخت توپ بسکتبال نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

2. دانشمندان آدامس را بدهضم ترین خوردنی جهان می دانند و کولونوسکوپی روده نشان داده که آدامس قورت داده شده حداقل یک هفته بعد می تواند از بدن دفع گردد.

3. استحکام آدامس باعث محبوبیتش شده، البته همین استحکام آدامس را به یک آلاینده زیستی تبدیل نموده است.

4. یکی از پلیمر هایی که در ساخت آدامس استفاده می گردد، پلیزوبیوتیلن است که:

  • از این ماده در صنعت، به عنوان روان نماینده در موتور ها استفاده می نمایند.
  • این پلیمر همان ماده ای است که بعد از نشت نفت، روی پرندگان دریایی می نشیند.

5. آدامس معمولی قابل بازیافت و بازگشت به طبیعت نیست، چون از نوعی پلیمر ساخته می گردد که در واقع پلاستیک مصنوعی است.

6. آدامس در بدن ماهی هایی که آن ها را می بلعند، به مرور فراوری نوعی سم می نمایند. پلمیر موجود در آدامس، بعدا وارد چرخه غذایی ما می گردد. پس لطفا آدامس خود را در طبیعت رها نکنید.

7. اغلب سازندگان آدامس به منظور نرم کردن آدامس، در مواد آن از مومی به نام لانولین که از پشم گوسفند گرفته می گردد، استفاده می نمایند. این ماده در صابون و مواد آرایشی نیز به کاربرده می گردد. اگرچه لانولین برای بدن و سلامتی ضرری ندارد، اما جویدن ماده ای از پشم چندان اشتها آور نیست.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 14 مهر 1403 بروزرسانی: 14 مهر 1403 گردآورنده: cinava.ir شناسه مطلب: 1986

به "آدامس؛ متناسب کننده اندام و البته علیه روده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آدامس؛ متناسب کننده اندام و البته علیه روده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید