واکنش آمریکا به ورود ناوگروه ایران به اقیانوس اطلس
به گزارش مجله سی نوا، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به ورود ناو های نظامی ایران به اقیانوس اطلس گفت: اگر هدف ارسال سلاح به عوامل نیابتی جمهوری اسلامی ایران در منطقه باشد، آمریکا آماده است واکنش نشان دهد.
ند پرایس در نشست خبری روزانه خود و در پاسخ به پرسشی درباره ورود ناوگروه ایرانی به اقیانوس اطلس و حرکت به سوی قاره آمریکا این زمینه گفت: ما آماده ایم از اختیارات قابل استفاده خود، از جمله تحریم ها، علیه هر عاملی که ایران را قادر می سازد به تامین سلاح برای عوامل خشن و نیابتی اش ادامه دهد استفاده کنیم.
وی اضافه نمود: در حالی که ما با شرکا و متحدانمان در چارچوب گروه 5+1 کار می کنیم تا برنامه هسته ای را بار دیگر محدود کنیم، به اعمال فشار بر ایران، در صورتی که کوشش کند هرگونه سلاحی را به شرکای خشن و عوامل نیابتی اش ارسال کند، ادامه می دهیم.
ند پرایس در این باره که آیا نشانه ای وجود دارد که ایران سعی در انجام این کار داشته باشد گفت: در خصوص آنچه قرار است رخ دهد برآورد نمی کنم؛ اما اگر کوششی برای ارسال سلاح یا نقض تعهدات بین المللی باشد، ما برای پاسخ دادن آماده خواهیم بود.
دریادار حبیب الله سیاری: حضور در آب های بین المللی حق مسلم ارتش جمهوری اسلامی ایران است
امیر دریادار حبیب الله سیاری معاون هماهنگ نماینده ارتش اخیرا درباره این ناوگروه گفته بود: حضور در آب های بین المللی حق مسلم نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران می دانیم و این راستا را با اقتدار ادامه می دهیم.
وی اضافه نمود: هم اکنون هفتاد و هفتمین ناوگروه نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران متشکل از ناوشکن تمام ایرانی سهند و ناوبندر مکران برای نخستین بار و به منظور نشان دادن توانمندی های نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه دریانوردی در اقیانوس اطلس حضور دارد.
رئیس ستاد ارتش خاطر نشان کرد: این ناوگروه در تاریخ 20 اردیبهشت سال جاری از بندرعباس حرکت نموده و بعد از طی راستا طولانی و عبور از دماغه امید نیک و دور زدن آفریقا و با طی شش هزار مایل دریایی یعنی نزدیک به 12 هزار کیلومتر پس از سی روز دریانوردی هم اکنون در اقیانوس اطلس حضور دارد و راستا خود را برای اجرای طولانی ترین ماموریت دریایی به سمت اقیانوس اطلس شمالی ادامه می دهد.
دریادار سیاری با تاکید بر اینکه حضور ناوگروه های نیروی دریایی ارتش در آب های آزاد مطابق قوانین بین المللی دریایی انجام می گردد، اضافه نمود: ناوبندر مکران که به عنوان یک پایگاه دریایی متحرک در نیروی دریایی ارتش محسوب می گردد توانسته است به همراه ناوشکن بومی سهند برای اولین بار و بدون پهلوگیری در بنادر دیگر کشور ها وارد اقیانوس اطلس گردد و این حضور مقتدرانه حاکی از توانمندی دریایی و اقتدار جمهوری اسلامی ایران است.
اخطار آمریکا به ونزوئلا و کوبا در خصوص پهلو دریافت کشتی های ایران
به گزارش پولیتیکو دو مقام در وزارت دفاع آمریکا گفتند: دولت جو بایدن به وسیله کانال های دیپلماتیک درحال فشار بر کاراکاس و هوانا است تا پهلو گیری کشتی های ایرانی در بنادر این کشور ها انجام نگردد.
آمریکا همچنین به ونزوئلا هشدار داده است در صورت حضور کشتی های ایرانی در آب های این کشور، احتمال تخفیف تحریم های آمریکا علیه ونزوئلا ضعیف تر خواهد شد.
ادعای سی. ان. ان درباره ردگیری دو کشتی نظامی ایران
هفته گذشته شبکه سی. ان. ان، در گزارشی ادعا کرد که پنتاگون [وزارت دفاع آمریکا]و سرویس های اطلاعاتی آمریکا در حال ردگیری دقیق دو کشتی نظامی ایران هستند که تهران گفته است به سمت ونزئلا در حرکت ند. مقامات پنتاگون و دیگر سرویس های آمریکایی گفته اند که در حال حاضر عبور این کشتی ها نگران نماینده نیست، اما زیر نظر هستند و جامعه اطلاعاتی آمریکا در حال ارزیابی این است که قصد ایران از اعزام این کشتی ها چیست. ونزوئلا و ایران که هر دو تحت تحریم آمریکا قرار دارند، متحد و شرکای تجاری یکدیگر هستند که به هم در زمینه ایستادگی در مقابل اقدامات آمریکا یاری نموده اند.
در این گزارش طبق گفته چند مقام رسمی آمریکایی، با وجود این که هنوز معلوم نیست کشتی ها حامل سلاح باشند، ادعا شده که تصاویر ماهواره ای نشان می دهند که یکی از این کشتی ها حامل نوعی قایق کوچک حمله سریع است که ایران با آن ها به ناو های نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس نزدیک می شد و ایجاد دردسر می کرد. تحلیل گران می گویند که اگر کشتی های ایرانی توان رسیدن به اقیانوس اطلس را پیدا نمایند، گام رو به جلوی مهمی برای نیروی دریایی این کشور خواهد بود که در گذشته نتوانسته است این کار را انجام دهد.
جان کِربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در بیانیه ای به سی. ان. ان گفت: در حالی که وزارت دفاع درباره مسائل اطلاعاتی نظری نمی دهد، متذکر می شویم که تحویل تسلیحات یک عمل تحریک آمیز و تهدیدی علیه شرکای ما در این نیم کره خواهد بود. از این رو، حق ما برای انجام دادن اقدامات مناسب در هماهنگی با شرکایمان برای جلوگیری از تحویل یا نقل و انتقال چنین تسلیحاتی محفوظ خواهد بود.
یکی از کشتی ها، ناو نظامی مکران در تصاویر ماهواره ای ثبت شده از بندر عباس هفت قایق کوچک حمله سریع روی عرشه اش داشته است. ناو کوچک تری که مکران را همراهی می نماید، یک ناو محافظ است. نگرانی آمریکا این است که ایران قایق های حمله سریع را به ونزوئلا منتقل کند.
واکنش وزارت خارجه به خبر حرکت ناو های ایرانی به سمت ونزوئلا
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران اخیرا در کنفرانس خبری اشدر پاسخ به سوالی در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر حرکت ناو های ایرانی به سمت ونزوئلا و اظهارنظر مقامات آمریکایی در این ارتباط گفت: جمهوری اسلامی ایران مانند هر کشور دیگری در نظام بین الملل این حق را دارد که از تمام حقوق بین الملل استفاده کند و در آب های بین المللی حضور داشته باشد و هیچ کشور نمی تواند به این حق تعدی کند.
وی ادامه داد: هشدار می دهیم که هیچ کسی در این زمینه مرتکب اشتباه محاسباتی نگردد و کسانی که در خانه های شیشه ای نشسته اند سنگی راپرتاب ننمایند.
ایران پیش از این هم ناو های خود را به اقیانوس اطلس فرستاده است. اقیانوس اطلس دومین اقیانوس عظیم جهان است که بین قاره آمریکا و قاره های آفریقا و اروپا واقع شده است.
جمهوری اسلامی ایران اعلام نموده است حضور ناو های این کشور در آب های اقیانوس اطلس، پاسخی به حضور ناو های آمریکایی در خلیج فارس است.
منبع: فرارو