فریز کردن اسفناج به صورت خام، پخته یا پوره

به گزارش مجله سی نوا، یکی از روش های نگهداری اسفناج، فریز کردن اسفناج است، این کار به صورت های مختلفی از جمله بلانچ کردن، فریز کردن به صورت خام و درست کردن پوره یخ زده اسفناج قابل انجام است.

فریز کردن اسفناج به صورت خام، پخته یا پوره

به گزارش خبرنگاران به نقل از ستاره ، اسفناج سرشار از آهن، ویتامین کا (Vitamin K)، کلسیم و مواد غذایی حیاتی و ضروری برای بدن است. هر چند فریز کردن اسفناج معمولا باعث می گردد که اسفناج حالت خمیری و نرم پیدا کند، اما از آنجا که بخش زیادی از مواد مغذی آن پس از یخ زدن هم حفظ می گردد، می توان از آن به صورت فریز شده هم استفاده کرد. برای فریز کردن اسفناج روش های مختلفی وجود دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم.

فریز کردن اسفناج به صورت خام

برای آغاز، برگ های تازه و سبز اسفناج را در یک کاسه عظیم آب سرد خیس نموده و به خوبی آبکشی کنید. سپس یک پارچه نخی یا حوله ای را پهن نموده و برگ های اسفناج را روی آن پخش کنید. اجازه دهید برگ ها کاملا خشک شوند. اگر قصد دارید که اسفناج ها را به صورت خام فریز کنید، این مرحله بسیار مهم است و نباید اسفناج ها هنگام قرار دریافت در کیسه فریزر، آب داشته باشند.

برگ اسفناج ها را بدون خرد کردن و به صورت درسته داخل کیسه های مخصوص فریزر قرار داده و با فشار، هوای اضافی کیسه را خارج نموده و داخل فریزر قرار دهید.

به این صورت می توان چیزی حدود 6 ماه اسفناج ها را داخل فریزر نگهداری کرد. هنگام مصرف، کافی است که چند ساعت قبل، آن ها را به یخچال منتقل نموده و سپس بهره ببرید.

بلانچ کردن اسفناج برای نگهداری در فریزر

برای این منظور، در یک قابلمه متناسب، مقداری آب ریخته و اجازه دهید آب به جوش آید. توجه داشته باشید که اگر چه بلانچینگ، طعم و رنگ اسفناج را حفظ می نماید، اما ممکن است بعضی مواد مغذی اسفناج نیز از بین بروند، به همین دلیل و در جهت کاهش از دست رفتن مواد مغذی، می توانید از بخار بلانچینگ بهره ببرید.

  • اگر از آب جوش استفاده می کنید، باید به مدت 2 دقیقه اسفناج ها را داخل آب جوش ریخته و به سرعت خارج کنید ولی اگر می خواهید از بخار آب جوش بهره ببرید، یک سبد مناسب در دهانه قابلمه قرار دهید و وقتی آب به جوش آمد، اسفناج ها را داخل سبد ریخته و بلافاصله بعد از ریختن اسفناج ها داخل سبد گفته شده، یک درب را طوری روی سبد قرار دهید که بخار حاصل از آب جوش کاملا درون قابلمه باقی مانده و بیرون نرود. بگذارید چند دقیقه اسفناج ها در این حالت بمانند.
  • در ادامه بلافاصله اسفناج ها را درون کاسه ای عظیم پر از آب یخ بریزید و 2 دقیقه صبر کنید. این انتقال سریع فرایند پخت و پز را متوقف نموده و رنگ و طعم اسفناج را حفظ خواهد نمود.
  • در این مرحله ضروری است برای دریافت رطوبت بیش از اندازه اسفناج ها آن ها را روی یک پارچه کاغذی پهن کنید و حدود 20 دقیقه دیگر صبر کنید.
  • حالا می توانید اسفناج ها را با خارج کردن هوای اضافه، درون کیسه های فریزر قرار دهید.

این روش به شما اجازه می دهد که مدت طولانی تری اسفناج را داخل فریزر نگهداری کنید.

فریز کردن پوره اسفناج

در این روش می توانید ترکیب شش قسمت اسفناج و یک قسمت آب را در مخلوط کن ریخته و پوره حاصل را در قالب های مربعی مناسب درون فریزر قرار دهید. حدود 4 ساعت زمان ضروری است تا اسفناج ها کاملا فریز شوند. سپس مکعب های منجمد را از قالب ها خارج نموده و در کیسه های مخصوص فریزر قرار دهید. دقت کنید که باز هم ضروری است تا هوای اضافی درون کیسه ها خارج گردد. از این ترکیب می توان در پخت غذاهایی نظیر کاپ کیک اسفناج استفاده کرد.

نکته آخر

هرچند گفته می گردد می توان سبزی های مختلف از جمله اسفناج را 6 تا 12 ماه داخل فریزر نگهداشت، اما هرچه فاصله فریز کردن سبزی ها تا زمان مصرفشان کمتر باشد، عطر و طعم بهتری خواهند داشت، ویتامین هایشان بیشتر حفظ خواهند شد و مفیدتر خواهند بود.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 28 آبان 1399 بروزرسانی: 28 آبان 1399 گردآورنده: cinava.ir شناسه مطلب: 912

به "فریز کردن اسفناج به صورت خام، پخته یا پوره" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فریز کردن اسفناج به صورت خام، پخته یا پوره"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید