طرز تهیه دسر لبو؛ دسر یلدایی با لبو خوشرنگ

به گزارش مجله سی نوا، دسر لبو یکی از شیرینی های خوشمزه و سالم ایرانی است که به ویژه در فصول سرد و شب یلدا محبوبیت زیادی دارد. در طرز تهیه دسر لبو از ترکیب ساده لبو پخته، ماست، خامه و ژلاتین استفاده می گردد و طعمی ملایم، طبیعی و رنگی مجذوب کننده دارد که جلوه زیبایی به سفره می بخشد. دسر لبو به راحتی آماده می گردد و به علت استفاده از مواد تازه و کم شیرینی، انتخابی سبک و مغذی برای مهمانی ها و دورهمی های خانوادگی است. این دسر برای بچه ها و بزرگسالان مناسب بوده و هم به عنوان میان وعده و هم به عنوان دسر شب یلدا سرو می گردد.

طرز تهیه دسر لبو؛ دسر یلدایی با لبو خوشرنگ

مواد لازم برای تهیه دسر لبو

  • لبو پخته میانه 3 عدد
  • ماست 2 قاشق غذاخوری
  • خامه صبحانه 3 قاشق غذاخوری
  • آب لبو نصف لیوان
  • پودر ژلاتین 2 قاشق غذاخوری
  • شکر 5 قاشق غذاخوری

طرز تهیه دسر لبو

مرحله اول: آماده کردن ژلاتین با آب لبو

ابتدا آب لبو را در یک لیوان بریزید و اجازه دهید کاملا سرد گردد. سپس پودر ژلاتین را روی آب لبو بپاشید و چند دقیقه صبر کنید تا حالت اسفنجی پیدا کند. لیوان را روی بخار کتری یا سماور داغ بگذارید (روش بن ماری) و هم بزنید تا ژلاتین کامل حل گردد. دقت کنید حرارت مستقیم نباید زیاد باشد، زیرا ژلاتین می سوزد و خواص خود را از دست می دهد.

مرحله دوم: ترکیب لبو با مواد دیگر

لبوی پخته را به قطعات کوچک خرد کنید و داخل غذاساز یا مخلوط کن بریزید. ماست، خامه، شکر و ژلاتین حل شده را اضافه کنید. دستگاه را روشن کنید و حداقل یک دقیقه بزنید تا تمام مواد یک دست و یکرنگ شوند. این ترکیب باید حالت کرمی و یکدست پیدا کند تا هنگام قالب گیری دسر صاف و لطیف باشد. اگر دوست دارید دسر روشن تر باشد، می توانید لبو را قبل از مخلوط کردن پوست بگیرید و کاملا نرم کنید.

مرحله سوم: ریختن دسر در قالب

مخلوط دسر را داخل قالب مورد نظر بریزید. دقت کنید قالب خشک و تمیز باشد و برای راحتی خارج کردن دسر، قالب را کمی با روغن یا کره چرب کنید. قالب را به مدت 6 ساعت داخل یخچال بگذارید تا دسر کاملا سفت گردد. زمان نگهداری در یخچال می تواند بسته به سایز قالب متفاوت باشد، اما حداقل 6 ساعت لازم است.

مرحله چهارم: خارج کردن دسر از قالب

برای خارج کردن دسر، قالب را 5 دقیقه بیرون یخچال قرار دهید تا کمی گرم گردد و سرمای آن از بین برود. اگر قالب شما سیلیکونی است، دسر به راحتی جدا می گردد. برای قالب های فلزی یا پلاستیکی، قالب را در یک کاسه آب جوش به مدت کوتاه قرار دهید و مراقب باشید بیش از حد گرم نگردد. یک چاقوی نوک تیز و باریک را دور تا دور قالب حرکت دهید تا لبه ها جدا شوند و دسر شکل خود را حفظ کند.

مرحله پنجم: سرو و تزیین

دسر لبو را در ظرف سرو برگردانید و به دلخواه تزیین کنید. می توانید از دانه های انار تازه، پودر پسته، کمی نعناع خشک یا خامه فرم گرفته برای تزئین بهره ببرید. این مرحله جلوه بصری دسر را بیشتر نموده و تجربه خوردن آن را دلپذیرتر می نماید. دسر آماده سرو است و می توانید آن را به صورت سرد همراه با چای یا نوشیدنی های گرم سرو کنید.

دسرهای محبوب با لبو برای شب یلدا

لبو را می توان در انواع دسرهای مجذوب نماینده و سالم استفاده کرد که علاوه بر طعم دلچسب، جلوه ای زیبا به میز پذیرایی می دهند.

  • دسر لبو با بیسکویت پتی بور: ترکیبی از لبو پوره شده و بیسکویت های پتی بور که با خامه و شیر مخلوط می شوند و یک دسر کرمی و خوش طعم ایجاد می نمایند.
  • دسر موس لبو: موس لبو بافت نرم و پفکی دارد و با افزودن خامه و کمی شکر تهیه می گردد، مناسب برای سرو در قالب های شیشه ای یا فنجانی.
  • ژله لبو: ژله لبو با استفاده از آب لبو، ژلاتین و شکر درست می گردد و می توان دانه های انار یا میوه های کوچک را برای زیبایی داخل آن قرار داد.

نکات تکمیلی برای دسر لبو

دسر لبو خانگی به علت بافت کرمی و رنگ طبیعی، گزینه مناسبی برای سرو در مهمانی ها و شب یلدا است. رعایت نکات زیر به کیفیت و ظاهر دسر یاری می نماید:

استفاده از ژلاتین

ژلاتین را حتما به روش بن ماری حل کنید تا شفاف و بدون گلوله گردد. حرارت مستقیم زیاد باعث می گردد ژلاتین خاصیت ژل ساز خود را از دست بدهد. طرز تهیه کیک لبو شکلاتی را نیز می توانید در خبرنگاران مطالعه کنید.

انتخاب قالب

برای دسر لبو قالبی، قالب های سیلیکونی راحت ترین گزینه برای برگرداندن دسر لبو با ماست هستند. قالب های فلزی و پلاستیکی احتیاج به دقت و زمان بیشتری دارند و قالب باید خشک و تمیز باشد.

دمای یخچال و زمان استراحت

دسر باید حداقل 6 ساعت در یخچال بماند تا کاملا سفت گردد. اگر قالب بزرگ است، زمان را افزایش دهید. قرار دادن دسر بیشتر از 12 ساعت ضرری ندارد، اما دسر ممکن است آب اندازی کند.

تزئین و سرو

دانه های انار، پودر پسته یا کمی خامه فرم گرفته، علاوه بر زیبایی، طعم دسر را کامل می نمایند. از تزئینات سنگین پرهیز کنید تا بافت دسر خراب نگردد. طرز تهیه سالاد لبو را نیز می توانید در خبرنگاران مطالعه کنید.

سوالات متداول درباره طرز تهیه دسر لبو

دسر لبو یک گزینه سالم و رنگارنگ برای مهمانی ها و شب یلدا است. در ادامه به چند سوال رایج پاسخ داده شده است:

1. دسر لبو با چه نوع لبو درست می گردد؟

لبوی میانه، پخته و شیرین برترین گزینه برای تهیه این دسر است.

2. چگونه دسر را راحت از قالب خارج کنیم؟

قالب را 5 دقیقه بیرون یخچال قرار دهید و با یک چاقوی نوک تیز دور تا دور قالب حرکت دهید؛ قالب سیلیکونی راحت تر است.

3. آیا می توان دسر لبو را یک روز قبل آماده کرد؟

بله، دسر را می توان 24 ساعت قبل در یخچال نگه داشت و طعم و بافت آن تغییر نمی نماید.

4. آیا می توان دسر را بدون ژلاتین درست کرد؟

خیر، ژلاتین برای حفظ شکل و قوام دسر لازم است و بدون آن دسر شل خواهد بود.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 19 آذر 1404 بروزرسانی: 19 آذر 1404 گردآورنده: cinava.ir شناسه مطلب: 2106

به "طرز تهیه دسر لبو؛ دسر یلدایی با لبو خوشرنگ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دسر لبو؛ دسر یلدایی با لبو خوشرنگ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید