خوبترین و بدترین غذا ها در هوای آلوده

به گزارش مجله سی نوا، آلودگی هوا به طور معمول در همه شهر های عظیم و صنعتی وجود دارد که می توان با مصرف برخی از غذا ها اثرات مضر آلاینده ها را کم کرد.

خوبترین و بدترین غذا ها در هوای آلوده

به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرنگاران ،با توجه به افزایش بیش از حد آلودگی هوا در روزهای اخیر، اگر آلودگی در شهرهای عظیم مثل تهران خیلی شدید باشد، به سختی می توان از اثرات نامناسب آن در امان ماند. ولی درباره آلودگی هوا که به طور معمول در همه شهر های عظیم و صنعتی از جمله تهران وجود دارد، می توان با مصرف برخی از غذا ها اثرات مضر آلاینده ها را کم کرد.

در مرحله اول برای کم شدن مضرات آلودگی هوا، مصرف منابع غذایی ویتامین E و ویتامین D توصیه می گردد. این ویتامین ها می توانند اثرات مسموم نماینده گاز های آلاینده را خنثی نمایند یا جذب آن ها را کاهش و دفع را افزایش دهند.

ویتامین E در روغن های گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز وجود دارد. منابع مناسب ویتامین D هم شیر، کره و زرده تخم مرغ هستند که باید در برنامه غذایی روزانه باشند؛ البته می توانید با تجویز متخصص، مکمل های ویتامین E و D را هم مصرف کنید.

علاوه بر این ویتامین ها، مصرف غذا هایی توصیه می گردد که حاوی آنتی اکسیدان های سلنیوم و بتاکاروتن هستند. سبزیجاتی مثل طالبی، انبه، کدو تنبل، فلفل، اسفناج، کلم و زردآلو بتاکاروتن دارند. سلنیوم را هم می توانید در غذا های دریایی، مرغ، نان و غلات سبوس دار پیدا کنید.

ویتامین C می تواند به دفع سربی که با هوای آلوده وارد بدن ما شده، یاری کند. شیر و لبنیات به خصوص پنیر و ماست هم به خاطر کلسیمی که دارند می توانند جذب عناصر سنگین مثل سرب را کاهش دهند. پس به طور کلی بهتر است مردم از سبزی ها و میوه ها و لبنیات بیشتر استفاده نمایند تا اثرات مخرب هوای آلوده را کاهش دهند. به طور کلی منابع ویتامین های مهم را در ادامه بیان می کنیم.

منابع ویتامین E

روغن های گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز

منابع مناسب ویتامین D

شیر، کره، زرده تخم مرغ و البته با تجویز متخصص، مکمل ویتامین D

منابع ویتامین C

گوجه فرنگی، کلم بروکلی، انبه، لیمو، اسفناج، فلفل دلمه ای و مرکبات

منابع کلسیم

لبنیات مخصوصا شیر، ماست و پنیر

از مصرف کدام مواد غذایی به خصوص در شرایط آلودگی هوا پرهیز کنیم؟

مصرف تنقلات کم ارزش مثل چیپس و پفک و نوشابه های گازدار، به دلیل ایجاد اختلال در جذب عناصر مفید در بدن، می توانند اثرات سوء آلودگی هوا را دو برابر نمایند.

همچنین موادی مثل سوسیس و کالباس به دلیل داشتن مواد افزودنی و نگهدارنده، علاوه بر این که به خودی خود مضر و سرطان زا هستند، مصرف آن ها برای افرادی که در معرض آلودگی هوای شهر ها قرار دارند، به هیچ وجه توصیه نمی شوند.

به طور کلی مصرف مواد غذایی تازه، طبیعی و غیرصنعتی مانند سبزی ها، میوه ها، لبنیات و غلات سبوس دار مانند نان سنگک و نان جو برای مقابله با عوامل خطرناکی مثل آلاینده های هوا مفید هستند.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 21 بهمن 1399 بروزرسانی: 21 بهمن 1399 گردآورنده: cinava.ir شناسه مطلب: 1077

به "خوبترین و بدترین غذا ها در هوای آلوده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خوبترین و بدترین غذا ها در هوای آلوده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید