چطور سریع یاد بگیریم؟

به گزارش مجله سی نوا، در این مقاله پی می برید که چند روش ساده وجود دارند که به شما یاری می نماید تا سریع تر یاد بگیرید و اطلاعات بیشتری را به فکر تا بسپارید. با کاربرد این تاکتیک ها یا راهکارها، شما قادر می شوید تا توانایی تان برای یادگیری سریع و به خاطر آوردن بیشتر را تقویت و ماندگار بسازید. این امر باعث افزایش رفاه در نزدگی و اعتماد به نفس شما می گردد.

چطور سریع یاد بگیریم؟

تقویت مهارت یادگیری و حافظه و نقش آن در بهبود شرایط زندگی

1. کوتاه نگه داشتن جلسه های آموزشی
بهتر است تاحدِّ امکان زمانی را که به جلسات یادگیری اختصاص می دهید محدود کنید.

مثلا می توانید برای یادگیری مهارتی نو روزانه سی دقیقه وقت صرف کنید.

اگر مهارت موردنظر زمان بیشتری طلب می کرد، از همان سی دقیقه آغاز کنید و به مرور جلسات را طولانی تر کنید.

در غیراین صورت ممکن است، تحت تأثیر حجم زیاد اطلاعات تاب وتوان ادامهٔ راستا و تدام بخشیدن به فرایند یادگیری را از دست بدهید.

مثلا اگر قرار است ساز نوی یاد بگیرید (سازی مثل پیانو یا گیتار) بهتر است کمی صبورتر باشید و نخواهید همان ابتدای کار همهٔ مطالب مورداحتیاج را یاد بگیرید.

چنین رویکردی به احتمال زیاد اثر معکوس خواهد گذاشت و بهره وری را کم می نماید: با جلسات طولانی آموزشی نه تنها از لحاظ فکری خسته می شوید بلکه انگشت هایتان را هم اذیت می کنید.

به جای این کار، سعی کنید جلسات را محدود به همان سی دقیقه کنید اما طی فرایندی منظم و روزانه. این آهستگی و پیوستگی پیشرفت را به امری مسلم و قطعی تبدیل می نماید.

همین مسئله راجع به کارهای دیگر، مثل مطالعهٔ کتاب دربارهٔ کسب و کار یا رشد و توسعه فردی، هم صدق می نماید. اگر دوست دارید تمام اطلاعات کلیدی و مهم کتاب را به حافظه بلندمدت بسپارید، بهتر است هر روز یک فصل یا قسمت از کتاب را بخوانید. اگر کل کتاب را با یک بار خواندن به سرانجام برسانید، از بخشی از اطلاعات کلیدی غافل می شوید و بعد از مدتی از یادتان می رود.

2. استفاده از روش های قدیمی یادگیری
به این مسئله توجه نموده اید که امروزه برای آموزش خیلی از مهارت ها و تخصص ها از کامپیوتر استفاده می نمایند؟ البته که در کارایی این روش تردیدی نیست اما، درعینِ حال، بد نیست اگر گاهی هم به روش های قدیمی روی بیاوریم و با استفاده از کاغذ و قلم یادداشت برداری کنیم.

نوشتن مطالب تأثیر یادگیری را دوبرابر می نماید چراکه، با نوشتن مطلبی که تازه شنیده ایم، برای بار دوم به آن اذعان می کنیم. درمقابل، اگر این کار را نکنیم، معمولا یک گوش در می گردد و دیگری دروازه و کمی زمان که بگذرد، مطلب از یادمان می رود. به علاوه، همین با دست نوشتن، خود، نوعی سرمایه گذاری است و کلماتی که روی کاغذ می آیند برای مان اهمیت و ارزش پیدا می نمایند. به این صورت، مطالبی که در حال یادگیری شان هستیم بیشتر در خاطرمان می مانند. 1

3. خواب کوتاه نیمروزی
نتایج مطالعات اجرا شده دراین باره حاکی از آن بوده است که وقتی مغز حجمی زیاد از اطلاعات دریافت می نماید، می توانیم با چرت زدن در طول روز به ذخیرهٔ بهتر آن ها یاری کنیم. خواب کوتاه نیمروزی، در کنار اختصاص دادن 7-8 ساعتِ توصیه شده به خواب شبانه، موجب تقویت بازهٔ زمانی توجه [بازهٔ زمانی توجه، به انگلیسی Attention Span، به زمانی اشاره دارد که می توانیم توجه مان را معطوف به موضوعی خاص کنیم] و افزایش آگاهی فکری می گردد.

به علاوه، خواب بعد از ظهر به ناخودآگاه فکر در پردازش اطلاعاتی که وارد خودآگاه فکر شده اند یاری می نماید.

با این اوصاف، دیگر فرقی نمی نماید هدف تان مطالعه برای امتحان دانشگاه یا مدرسه باشد یا آماده شدن برای سخنرانیِ کاری مهمی که پیش رو دارید یا حتی به خاطر سپردنِ مطالبی که در این نوشته عنوان شده اند. درهرصورت می توانید با چرت زدن اطلاعات لازم را بهتر و مؤثرتر به فکر بسپارید و ثبت شان کنید. با این روش، عملکرد مغز و حافظه در برترین حالتِ ممکن قرار می گیرد.

اگر با وجود این توضیحات هنوز هم راجع به فواید خواب بعد از ظهر برای یادگیری قانع نشده اید، نظر شما را به تحقیقی که دراین خصوص انجام گرفته است جلب می کنیم:

براساسِ آنالیز های محققان دانشگاه سارلند آلمان، تعیین شد که 45-60 دقیقه خواب کوتاه در طول روز کارکرد مغز را به طور چشمگیری بهبود می دهد.

به باور محققان آلمانی، فرایند یادگیری و کارکرد حافظه پس از چنین خوابی تا 5برابرِ حالت عادی بهبود پیدا می نماید.

4. اجتناب از به عهده گرفتنِ چند وظیفه درآنِ واحد
وقتی در حال یادگیریِ مطلب یا مهارتِ تازه ای هستیم، لازم و لازم است که صددرصدِ حواس مان را معطوف به کاری کنیم که در لحظه انجام می دهیم.

مثلا کسی را در نظر بگیرید که در حالِ یادگیری زبان اسپانیایی است و، هم زمان با این کار، شام هم تدارک می بیند و ایمیلش را هم چک می نماید.

ممکن است پیش خودش فکر کند که چندوظیفگی بهره وری را بیشتر می نماید اما واقعیت دقیقا خلافِ این طرزِ فکرِ او است.

همین شخص اگر سی دقیقه را به طور متمرکز وقف یادگیری زبان اسپانیایی کند و بعد به کارهای دیگرش برسد، به نتایج به مراتب بهتری می رسد.

در اداره جات، شرکت های خصوصی و… کسانی هستند که درآنِ واحد چند وظیفه و کار مختلف را به عهده می گیرند.

خیلی ها با تماشا این افراد به این فکر می نمایند که چقدر سرشان شلوغ است و حتما کارشان حسابی مولد و پربار است.

اما این تنها ظاهر قضیه است و این ها در حقیقت از زمان و انرژی شان به شکل ناکارآمد استفاده می نمایند.

چنین کاری مثل آن است که بخواهیم درآنِ واحد بدویم، برقصیم و چرخ بزنیم: نه تنها از پسِ انجام دادن درست و اصولی هیچ یک برنمی آییم، بلکه در نظر دیگران مضحک جلوه می کنیم و مسخرهٔ خاص وعام می شویم. 2

5. جویدن آدامس
برخی برای تازه کردن نَفَسِشون آدامس میجوند و برخی دیگر فقط مزه نعنایی و میوه ایش رو دوست دارند.

اما میدانید که جویدن آدامس به یادگیری سریعتر یاری میکند؟ مطالعات نشان داده که جویدن آدامس مزیت هایی برای یادگیری دارد.

افرادی که آدامس میجوند سرحال تر هستند و استرس کمتری دارند. اولین بار در سال 2011 طی یک مطالعه افرادی را در یک محیط پر تنش آزمایش کردند.

اتاق های نامنظمی که افراد را در آن قرار میدادند باعث ایجاد استرس در آنها و کاهش بهره وری میشد.

اما حتی در این شرایط هم کسانی که آدامس میجویدند تونستن متمرکزتر باشند و هورمون استرس کمتری فراوری کردند.

به عبارت دیگر جویدن آدامس یاری میکند آرام بمانید و تمرکز بیشتری داشته باشید. اما فقط این نیست.

مطالعه دیگری در سال 2009 نشان داد که عمل جویدن باعث هوشیاری بیشتر و افزایش توجه شما میگردد.

در سال 2015 گروه دیگری بیان کردند که جویدن آدامس یاری میکند شما در هنگام کار کردن شادتر و با انگیزه تر باشید.

دو مطالعه دیگر در اوایل دهه 2000 نشان داد که طعم های مختلف آدامس باعث گیرایی و انعطاف بیشتر مغز میگردد.

قطعا ده ها مطالعه دیگر در خصوص مزایای این عادت ساده وجود دارد. جویدن آدامس باعث میگردد سریع تر یاد بگیرید، بهتر عمل کنید و بیشتر تمرکز کنید.

پس دفعه دیگر قبل از آغاز به کار کردن، آدامس رو از قلم نیاندازید.

6. آبرسانی مغز
آیا چیزی به سادگیه یک لیوان آب وجود دارد که بتواند قدرت مغزتان را افزایش دهد؟

یک مطالعه در سال 2012 نشان داد که نوشیدن آب در طول آزمون تاثیر زیادی بر نمرات دانش آموزان دارد.

در واقع دانش آموزانی که در طول امتحان آب نوشیدند نمراتشون بهتر شد. یک معدل بالاتر به خاطر چند جرعه آب…. نوشیدن آب نه تنها در طول آزمون به شما یاری میکند بلکه در هضم اطلاعات نو، قدرت حافظه و حل مسائل پیچیده هم به شما یاری میکند. چرا؟ چون آب عملکرد مغز رو تنظیم میکند.

اما قسمت خوبش این است که نوشیدن آب به زمان و مکان خاصی احتیاج ندارد. مثلا فرض کنید روی مبل نشسته اید و دارید کتاب میخوانید، فقط چند دقیقه زمان میبرد تا برای خودتان یک فنجان چای درست کنید، اما این یک فنجان خیلی بیشتر از فقط هیدراته کردن بدنتان فاییده دارد.

حافظه کوتاه مدتتان را سرعت میبخشد، حافظه بلند مدتتان رو تقویت میکند و اشتیاق شما برای یادگیری چیزهای نو را افزایش میدهد.

7. تند خوانی
یک فرد معمولی در هر دقیقه میتواند حدود 200کلمه را بخواند یعنی 2دقیقه برای هر صفحه.

بله سریع به نظر می آید اما آنجور که به نظر میرسد چشمگیر نیست. این همان سرعتی است که مردم 100سال پیش برای خواندن استفاده میکردند.

اما مسئله ای که وجود دارد این است که اطلاعات موجود در جهان هر سال دو برابر میگردد. پس راهکار چیه؟

ساده ترین جواب برترین جواب است. اگر بتوانید اطلاعات را سریعتر جذب کنید، سریع تر یاد میگیرید.

در عرض چند هفته میتوانید یاد بگیرید که حدود 700 تا 1000 کلمه رو در یک دقیقه بخوانید. قطعا نمیتوانید هر چیزی که در جهان وجود دارد را بخوانید اما میتوانید میزان قابل توجهی از آن ها را بخوانید.

8.کاهش استرس با موسیقی
بسیاری از افراد نمیتوانند بدون موزیک درس بخوانند. این افراد میگویند موسیقی به افزایش بهره وری آنها یاری میکند و تمرکزشان را بالا میبرد.

اما آیا موسیقی واقعا باعث میگردد سریع تر یاد بگیرید؟ مطالعات نشان داده است که موزیک باعث میگردد فکرتان بیشتر پذیرای اطلاعات نو باشد.

بعلاوه با درگیر کردن قسمت های مختلف مغز باعث تقویت حافظه میگردد. اما بزرگترین مزیت موسیقی معمولا پنهان میماند.

موسیقی یک آرامبخش قوی است، اضطراب امتحان را کاهش میدهد و احساس آرامش بیشتری به شما میدهد.

پس شما میتوانید بهتر عمل کنید. به عبارت دیگه موسیقی حال شما رو بهتر میکند، قدرت درک و تفکر شما رو افزایش میدهد و به این ترتیب شما میتوانید با اعتماد به نفس و بهره وری بیشتری کار کنید.

9. بخشهای کوچکتری مطالعه کنید
چه اتفاقی میافتد وقتی همه درساتان را به صورت یکجا مطالعه میکنید؟ چقدرش را به یاد میاورید؟ احتمالا خیلی کمتر از چیزی که انتظارش را دارین.

مغز انسان برای ذخیره حجم زیادی از اطلاعات به صورت یکجا طراحی نشده است. ما هر روز با محرک های زیادی روبرو میشویم، هزاران صدای مختلف را میشنویم و میلیون ها اشکال مختلف را میبینیم.

اما حافظه بلند مدت ما خیلی کندتر است. به همین علت تمرین کردن در بخش های کوچک، یک راه موثر برای یادگیریست.

به جای اینکه کل مطالب را در یک روز تمرین کنید، هر روز چند صفحه چند صفحه بخونید.

اگر هر روز زمان کوتاهی برای مطالعه چند صفحه وقت بزارید، خواهید دید که چقدر راحتتر مطالب را به خاطر میاورید. 3

پی نوشت:

1.www.chetor.com

2.www.kholaseh.ir

3.www.zavabook.com

منبع: راسخون
انتشار: 22 آذر 1400 بروزرسانی: 22 آذر 1400 گردآورنده: cinava.ir شناسه مطلب: 1544

به "چطور سریع یاد بگیریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چطور سریع یاد بگیریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید