طرز تهیه دلمه کدو حلوایی
به گزارش مجله سی نوا، دلمه کدو حلوایی، یک غذای خاص پاییزی و خوشمزه است و طرفداران بسیاری در بین دوستداران کدو حلوایی دارد.

کدو حلوایی خاصیت فراوان خود را با درمان برخی از بیماری ها از جمله رفع تب، درمان گرفتگی عضلات، استحکام بافت جسم و اشتها آور بودن نشان داده است. علاوه بر اینها، از تخمه و حتی آب این میوه به علت ارزش غذایی و دارویی که دارد در خوراکی ها، غذاها و نوشیدنی ها استفاده می شود. باید توجه داشته باشید که در پخت دلمه کدو حلوایی می توانید برای رژیمی بودن آن، مواد داخل دلمه را به تنهایی و بدون اضافه کردن برنج آماده کنید. بخش آشپزی خبرنگاران را با طرز تهیه دلمه کدو حلوایی ورق بزنید.
مواد لازم
- برنج 1 پیمانه
- کدو حلوایی متوسط 1 عدد
- کره یک دوم پیمانه
- عسل یک دوم پیمانه
- دارچین (پودر شده) یک قاشق چای خوری
- جوز هندی (پودرشده) یک قاشق چای خوری
- زنجبیل (پودر شده) یک قاشق چای خوری
- آب لیموترش یک چهارم پیمانه
- پیاز 1 عدد
- روغن مایع به میزان لازم
- گوشت چرخ کرده (مخلوط گوساله و گوسفند) 400 گرم
- زرشک (شسته و خشک شده) یک چهارم پیمانه
- شکر یک چهارم پیمانه
- زعفران (ساییده و حل شده در آب) 3 قاشق سوپ خوری
- سبزی (پاک و خردشده) 150 گرم
- فلفل سیاه (پودر شده) به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه دلمه کدو حلوایی
- ابتدا برنج را با آب و میزانی نمک به مدت 3 ساعت خیس کنید و قبل از پخت، آب روی آن را خالی کنید.
- کدو حلوایی را بشویید و خشک کنید. سرِ کدو را برش داده و داخل آن را خالی کنید.
- نیمی از کره را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.
- عسل، نیمی از دارچین، جوز هندی، زنجبیل، آب لیمو و میزانی فلفل سیاه را به کره بیافزایید و تفت دهید. سپس از روی حرارت بردارید و دیواره داخل کدو و درِ کدو را با آن مزه دار کنید.
- در قابلمه ای مناسب میزانی آب ریخته، روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش آید. سپس برنج را داخل قابلمه حاوی آب جوش بریزید به مدت 8 دقیقه تا نیم پز شود، سپس در آبکش بریزید.
- پیاز را در تابه ای حاوی میزانی روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود، سپس گوشت را به آن افزوده و تفت دهید، حرارت را زیاد کنید تا آب گوشت تبخیر شود.
- زرشک و شکر را به گوشت افزوده و مخلوط کنید.
- نیمی از زعفران، به جای مانده دارچین، جوز هندی، زنجبیل، آب لیمو، میزانی نمک و فلفل را به گوشت اضافه کرده و مجدداً همه مواد را تفت دهید.
- سپس از روی حرارت بردارید، سبزی و برنج را نیز به آن اضافه و مخلوط کنید.
- داخل کدو را با مخلوط بالا پُر کنید. درِ کدو را گذاشته و در سینی مخصوص فر قرار دهید.
- به جای مانده کره را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود و به همراه مابقی زعفران روی پوست بیرونی کدو بمالید.
- سپس مواد را در طبق وسط فری که از یک ربع قبل با حرارت 175 درجه سانتی گراد تنظیم کرده اید به مدت یک ساعت و 30 دقیقه قرار دهید تا کاملا پخته شود.
- در مرحله آخر، دلمه را در ظرف مورد نظر قرار دهید و سرو کنید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای ایرانی کدو حلوایی پلو؛ یک غذای پاییزی از شمال ایران را مطالعه کنید.
منبع: پیام دلتا
انتشار: 15 مرداد 1404
بروزرسانی: 15 مرداد 1404
گردآورنده: cinava.ir
شناسه مطلب: 2091
به "طرز تهیه دلمه کدو حلوایی" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دلمه کدو حلوایی"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید