با 2 شیوه متفاوت طرز تهیه هویج پلو را یاد بگیرید
به گزارش مجله سی نوا، اگر از پختن غذاهای همیشگی خسته شده اید، یادگرفتن طرز تهیه هویج پلو می تواند میز غذای شما را از یکنواختی دربیاورد. عطر و طعم هویج پلو شما را مستقیم روانه رستوران های شیراز می نماید و بوی خوش بهارنارنج شیراز را به یادتان می آورد.

طرز تهیه هویج پلو بسیار آسان است و روش های مختلفی برای پخت این غذا وجود دارد. برای یادگرفتن طرز تهیه هویج پلو فقط کافی ست آستین هایتان را بالا بزنید، یک آهنگ شیرازی پخش کنید و با خواندن این مقاله، یک هویج پلوی بی نقص بپزید.
طرز تهیه هویج پلو شیرازی
اگر تابه حال به شیراز سفر نموده باشید، حتما هنوز هم طعم هویج پلو شیرازی در خاطرتان هست. هویج پلو یک غذای محلی شیرازی ست و به علت رنگ و لعابی که دارد، در مهمانی ها سرو می گردد.
اگر دوست دارید خاطرات سفرتان به شیراز را یک بار دیگر زنده کنید و طعم این غذا را دوباره بچشید، می توانید دست به کار شوید و با یادگرفتن طرز تهیه هویج پلو شیرازی که در زیر آمده است، این غذا را درست کنید.
مواد لازم برای تهیه این غذا
- 5 پیمانه برنج ایرانی
- 1 عدد پیاز بزرگ
- 1 عدد سینه مرغ میانه
- 5 عدد هویج
- 50 گرم کره
- 2/3 پیمانه خلال پسته و بادام
- 2 قاشق غذاخوری خلال نارنج
- 5 قاشق غذاخوری شکر
- 1 لیوان آب
- 1/2 پیمانه زرشک یا کشمش
- نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه به میزان لازم
- 3 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده
- روغن مایع به میزان لازم
مراحل طرز تهیه هویج پلو
قبل از یادگرفتن مراحل طرز تهیه هویج پلو، باید بدانید که موادی که در بالا گفته شده مناسب 5 نفر است. شما برای درست کردن هویج پلو به 1 ساعت و 30 دقیقه زمان احتیاج دارید.
- ابتدا سینه مرغ را بشویید و به صورت مکعبی خرد کنید. خردکردن مرغ به صورت مکعبی باعث می گردد که در نهایت هویج پلو طعم بهتری داشته باشد.
- در مرحله دوم از مراحل طرز تهیه هویج پلو، پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و با کمی کره و روغن تفت دهید تا به صورت کاراملی دربیاید. 3 قاشق از پیازداغ را بردارید و سپس تکه های مرغ را به پیازهای به جای مانده اضافه کنید.
- مرغ و پیازداغ را تفت دهید تا بوی زهم مرغ گرفته و کمی طلایی گردد. ادویه های لازم را به مرغ اضافه کنید تا طعم خامی ادویه ها گرفته گردد.
- به ترکیب مرغ، پیاز و ادویه، یک لیوان آب اضافه کنید و به آن موقع دهید تا خوب بپزد. در این قسمت از طرز تهیه هویج پلو یک قاشق غذاخوری زعفران را به مرغ که پخته شده است اضافه کنید.
- هویج ها را بشویید، پوست بکنید و با قسمت درشت رنده، رنده کنید. هویج ها را به همراه میزانی کره در ماهیتابه تفت دهید. بعد از این که هویج ها را کمی تفت دادید، به آن 5 قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید و هم بزنید.
- اگر غذای شیرین خیلی دوست ندارید، می توانید میزان شکر را به میل خودتان کم وزیاد کنید. در این قسمت از طرز تهیه هویج پلو باید پیاز داغی را که از قبل جدا کرد ه اید و خلال نارنج را به هویج اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید.
- در این مرحله به سراغ برنج بروید و طبق روال معمول آن را بپزید و آبکش کنید. کف یک قابلمه را با نان و ورقه های سیب زمینی بپوشانید تا در نهایت یک ته دیگ خوشمزه داشته باشید. سپس داخل قابلمه را به صورت لایه لایه با برنج و مخلوط هویج، خلال نارنج و پیازداغ پر کنید. روی مواد میزانی کره بریزید و اجازه دهید هویج پلو به مدت 45 دقیقه با شعله ملایم دم بکشد.
- در آخرین مرحله از طرز تهیه هویج پلو، زرشک را 15 دقیقه در آب خیس کنید و سپس با کمی کره و یک قاشق چای خوری شکر تفت دهید. کمی که زرشک ها را تفت دادید، خلال پسته و بادام را به آن اضافه کنید و مواد را کمی دیگر تفت دهید.
- بعد از دم کشیدن هویج پلو میزانی از آن را بردارید و با زرشک، خلال پسته، بادام و زعفران دم نموده ترکیب کنید. هویج پلوی دم کشیده را داخل ظرف مناسب بریزید و روی آن را با ترکیب برنج و زرشک تزئین کنید. تکه های مرغ پخته شده را دورتادور ظرف بچینید و سپس به همراه سالاد شیرازی نوش جان کنید.
طرز تهیه هویج پلو با گوشت
اگر طعم مرغ را دوست ندارید و به همین علت از درست کردن هویج پلو صرف نظر می کنید، باید بدانید که این غذا با گوشت هم پخته می گردد. طرز تهیه هویج پلو با گوشت بسیار آسان است و گوشت، طعم بسیار لذیذی به این غذا می بخشد.
مواد لازم برای پخت هویج پلو با گوشت
- 2 پیمانه برنج
- 250 گرم گوشت چرخ نموده
- 1 عدد پیاز
- 1 حبه سیر
- 3 عدد هویج
- 3 قاشق غذاخوری زرشک
- 1 قاشق غذاخوری شکر
- زعفران دم نموده به میزان لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری به میزان لازم
طرز تهیه هویج پلو
برای تهیه این غذا برای 2 نفر فقط کافی ست مراحل زیر را دنبال کنید و به آسانی طرز تهیه هویج پلو را یاد بگیرید.
مرحله اول: ابتدا برنج را خیس کنید و داخل آب آن کمی نمک بریزید. پوست هویج ها را بکنید و آن ها را خلالی خرد کنید. سپس هویج را به همراه کره و زعفران دم نموده کمی تفت دهید. سپس شکر را به آن اضافه کنید. برای این که هویج ها به خوبی پخته شوند و شکر ذوب گردد، میزانی آب روی آن بریزید و اجازه دهید مدتی روی گاز بپزد.
مرحله دوم: در این قسمت از طرز تهیه هویج پلو، ابتدا پیاز ها را پوست بکنید و ریز خرد کنید. سپس پیازها را داخل تابه با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید. سیر را پوست بکنید و به پیاز اضافه کنید و در نهایت گوشت چرخ نموده را داخل پیاز و سیر بریزید.
مرحله سوم: تمام ادویه های لازم را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید. وقتی که گوشت به خوبی تفت داده شد و تغییر رنگ داد، هویج و زرشک را داخل آن بریزید. در خاتمه زعفران دم نموده را به آن اضافه کنید و مواد را از روی حرارت بردارید.
مرحله چهارم: مرحله آخر از طرز تهیه هویج پلو با گوشت، دم کردن برنج است. برنج را روی حرارت به جوش بیاورید و مدام کف روی آن را بردارید. بعد از این که برنج را آبکش کردید، کف قابلمه را با ته دیگ دلخواهتان بپوشانید و قابلمه را به صورت لایه لایه از برنج و مخلوط گوشت و هویج پر کنید.
مرحله پنجم: روی برنج کمی روغن بریزید و 40 دقیقه صبر کنید تا هویج پلو آماده گردد. می توانید هویج پلو را به دلخواه خودتان با خلال پسته، بادام و زرشک تزئین و سپس نوش جان کنید.
نکات کلیدی در طرز تهیه هویج پلو
- یکی از نکاتی که در طرز تهیه هویج پلو باید رعایت کنید این است که برنج را ابتدا پاک و از چند ساعت قبل در آب و نمک خیس کنید. اگر در این مرحله در آب برنج نمک اضافه نگردد، هنگام پخت، برنج وا می رود.
- اگر در تهیه هویج پلو از مرغ استفاده می کنید، برای این که غذایتان بوی مطبوعی داشته باشد، پوست مرغ را حتما بگیرید و سپس بپزید.
- می توانید به مواد هویج پلو کمی رب انار اضافه کنید. این کار طعم جدیدی به غذا می دهد.
- می توانید در بین لایه های برنج، به دلخواه کمی ادویه پلویی بریزید.
بعد از خواندن این مقاله حتما به این نتیجه رسیده اید که طرز تهیه هویج پلو بسیار آسان است. اگر شما به روش دیگری هویج پلو را درست می کنید، می توانید آن را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: اسنپ مارکت