طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی در منزل

به گزارش مجله سی نوا، خبرنگاران- بستنی یکی از خوراکی های خوشمزه است که در تمام فصول سال مصرف می شود؛ ولی خوردن آن در فصل تابستان و زمانی که هوا گرم است، به دلیل طبع خنکی که دارد، بسیار دلچسب تر است. تهیه بستنی سنتی در ایران سابقه طولانی دارد و ایرانیان قدیم از مخلوط کردن برف و آب انگور چیزی شبیه به بستنی را تهیه می کردند. شاید بتوان گفت تاریخ فراوری بستنی سنتی در ایران به حدود 60 سال قبل برمی شود؛ اما در دهه 30 و 40 بود که بستنی فروشی ها در ایران رونق گرفتند.

طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی در منزل

به گزارش خبرنگاران، یکی از مشهورترین بستنی های سنتی در ایران بستنی اکبر مشدی بود که در حوالی میدان راه آهن تهران افتتاح شد. بستنی سنتی ایرانی به دلیل داشتن گلاب و زعفران کاملاً با بستنی های خارجی متفاوت است و طعم مخصوص به خود را دارد. بستنی منبع غنی کلسیم و سرشار از مواد معدنی است که تامین کننده انرژی برای بدن است؛ همچنین خوردن بستنی به ترشح هورمون سروتین می انجامد که شادی آور است. در ادامه این مطلب طرز تهیه یک بستنی سنتی خوشمزه با همه نکات و فوت و فن های مخصوص آن تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه بستنی سنتی زعفرانی

شیر پر چرب: 1 لیتر

ثعلب: 2 قاشق چایخوری

گلاب: 4 قاشق غذاخوری

شکر: 200 گرم

خامه صبحانه: 1 پاکت 200 گرمی

زعفران دم نموده: 2 قاشق غذاخوری

خلال پسته: به میزان لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به ثعلب

ثعلب پودری است که طعم آن کمی شیرین و لزج است و طبیعتی گرم و مرطوب دارد. این ماده حاوی مقادیر زیادی لعاب، نشاسته و آلبومین است که در تهیه بستنی از آن استفاده می گردد. کشدار شدن بستنی به دلیل استفاده از ثعلب است. پودر ثعلب را می توانید از فروشگاه های لوازم قنادی یا عطاری های معتبر تهیه کنید. رنگ ثعلب مرغوب کرم روشن یا شیری است.

نکات مربوط به گلاب

همانطور که می دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب ترین نوع آن در شهر های کاشان و میمند فارس تهیه می گردد. امروز در همه فروشگاه ها و سوپر مارکت ها شیشه های گلاب را در اشکال و با نام های تجاری گوناگون می بینیم که بسیاری از آن ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.

نکات مربوط به زعفران

همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.

زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. به گزارش خبرنگاران، برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.

طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی

ابتدا نصف پاکت خامه صبحانه را داخل کیسه فریزر بریزید و با کف دست کاملاً خامه را پهن کنید تا صاف و نازک گردد؛ سپس آن را توی فریزر بگذارید تا یخ بزند. در مرحله بعد شکر و ثعلب را با هم مخلوط کنید. یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و شیر را داخل آن بریزید و روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید تا شیر گرم گردد و جوش بیاید. در این مرحله مخلوط شکر و ثعلب را کم کم و نه به صورت یک باره به شیر اضافه کنید و مدام هم بزنید. حدود 6 تا 7 دقیقه شیر درحال جوشیدن را هم بزنید. سپس زعفران دم نموده غلیظ و گلاب را به شیر اضافه کنید و کمی هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.

در این مرحله اجاق گاز را خاموش کنید و محتویات قابلمه را داخل یک کاسه استیل بریزید تا خنک گردد. وقتی شیر خنک شد و از حرارت افتاد، باقی مانده پاکت خامه را به آن اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید تا خامه کاملاً حل گردد و حالت دانه دانه نداشته باشد، اگر دانه دانه بود، مواد را از صافی رد کنید. در این مرحله داخل یک کاسه عظیم تر از کاسه محتوی مواد بستنی مقداری یخ بریزید و کاسه محتوی بستنی را روی یخ ها بگذارید. بهتر است روی یخ کمی نمک بپاشید تا سرما را بهتر منتقل کند.

توجه داشته باشید که این مرحله در تهیه یک بستنی خوب و کشدار بسیار اهمیت دارد؛ بنابراین این مرحله را با دقت انجام بدهید. حدود دو الی سه دقیقه بستنی را با همزن دستی هم بزنید و سپس ظرف بستنی را به مدت 30 دقیقه داخل فریزر بگذارید. بعد از گذشت این زمان دوباره کاسه بستنی را از فریزر بیرون بیاورید و روی ظرف محتوی یخ بگذارید. باز هم با همزن دستی حدود 3 دقیقه خوب هم بزنید و دوباره ظرف را داخل فریزر بگذارید. این کار را تا 6 بار تکرار کنید. در مرحله آخر یعنی ششمین باری که کاسه محتوی بستنی را از فریزر بیرون آوردید، بستنی تقریباً سفت شده است و هم زدن آن با همزن دستی کار دشواری است؛ بنابراین می توانید با همزن برقی بستنی را هم بزنید.

در همین مرحله خامه صبحانه را از فریزر خارج کنید و از کیسه بیرون بیاورید. خامه یخ بسته را با چاقو به تکه های کوچک تقسیم کنید و همراه با خلال پسته به مایع بستنی اضافه کنید و خوب هم بزنید. بستنی را در یک ظرف پلاستکی در دار بریزید و مقداری از خامه بسته شده و خلال پسته را روی آن بپاشید و در ظرف را ببندید. ظرف بستنی را حدود 6 تا 7 ساعت داخل فریزر بگذارید بماند. بعد از گذشت این زمان بستنی شما آماده است. می توانید با اسکوپ آن را داخل ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را با خلال پسته تزیین کنید.

نکات مهم در تهیه بستنی سنتی زعفرانی

1 ـ سعی کنید حتماً از شیر پر چرب سنتی برای تهیه این بستنی بهره ببرید؛ زیرا شیر کم چرب و معمولی بستنی شما را به جای کش دار شدن یخی می نماید.

2 ـ بیشتر از میزان شکری که در دستور گفته شده است اضافه نکنید؛ زیرا شکر زیاد باعث می گردد بستنی شما آب بیاندازد و درنهایت نبندد.

3 ـ اگر در منزل دستگاه بستنی ساز دارید، می توانید این بستنی را در دستگاه درست کنید. فقط توجه داشته باشید که ابتدا مواد بستنی را داخل فریزر بگذارید تا کمی سفت گردد؛ سپس آن را در دستگاه بریزد و حدود 30 دقیقه بگذارید در دستگاه بماند. بعد در ظرف در دار بریزید و آن را داخل فریزر بگذارید.

4 ـ می توانید نان بستنی را از فروشگاه های لوازم قنادی تهیه کنید و با کاتر به صورت دلخواه برش بزنید. مقداری از بستنی آماده شده را روی نان بستنی بریزید و لایه دیگری از نان را روی آن بگذارید.

منبع: فرارو
انتشار: 18 تیر 1400 بروزرسانی: 18 تیر 1400 گردآورنده: cinava.ir شناسه مطلب: 1350

به "طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی در منزل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی در منزل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید