آبشار زرد لیمه ☀️آبشاری بکر در دل کوههای زاگرس

به گزارش مجله سی نوا، آبشار زرد لیمه

در این مقاله از معرفی جاهای دیدنی ایران یکی از جاذبه های بسیار زیبای در استان چهارمحال و بختیاری یعنی آبشار زرد لیمه را به شما معرفی خواهیم کرد که یکی از آبشارهای بسیار زیبا، دیدنی ایران است که در دل کویر واقع شده است. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید…

آبشار زرد لیمه ☀️آبشاری بکر در دل کوههای زاگرس

آبشار زرد لیمه از عریض ترین آبشارهای ایران است که در نقطه ای بکر در دل کوههای زاگرس در استان چهارمحال و بختیاری قرار گرفته است. آبشاری بسیار زیبا و بکر در جنوب شهرستان اردل در میان کوههای سر به فلک کشیده زاگرس و در مجاورت رودخانه بازفت. برای رسیدن به آبشار بایستی 8 ساعت پیاده روی و کوهپیمایی کرد. در مسیری که شامل مجموعه ای از کوه، صخره، شیب زیاد و جنگل های زیبای بلوط است. منطقه ای زیبا وبکر که با ورود به آن چند روزی از دنیای مدرن و زندگی پر هیاهوی شهری دور می شوید.

تمامی منطقه پوشیده شده از جنگل های بلوط بنه ،کنار،انار وحشی و گردو است.

آبشار زرد لیمه در میان جنگل های بلوط و درختان صنوبر وحشی با عرضی زیاد و ارتفاع کم نظیری بی مانند است که از هر گوشه آن آب فرو می ریزد و انسان را به رویاهای خود می برد.

دیدنی های اطراف آبشار

آبشار زرد لیمه در میان صخره ها و کوه های بلند زاگرس و در انتهای یک دره بسیار سرسبز و باصفا قرار گرفته است. ارتفاع این آبشار 40 متر و عرض تاج آن (به جایی که آب آغاز به پائین ریختن می نماید، تاج آبشار می گویند) حدود 65 متر است که آن را به عنوان یکی از عریض ترین آبشارهای کشور معروف نموده است. هر چیزی که از یک مقصد طبیعت گردی انتظار دارید را می توانید در این منطقه پیدا کنید. کوهستان های مرتفع، رودخانه ای زیبا، جنگل، مراتع سرسبز و البته یک اثر تاریخی 6000 ساله در این منطقه دور هم جمع شده اند.

معروف ترین نوع پوشش گیاهی در کوهپایه های زاگرس، جنگل های پراکنده بلوط آن هستند. این جنگل ها به عنوان دومین منابع طبیعی جنگلی ایران پس از جنگل های شمال کشور، ارزش بسیار زیادی دارند و به عنوان ریه های تنفسی زاگرس شناخته می شوند. گستردگی این جنگل ها در مجاورت آبشار زرد لیمه، منطقه ای بسیار مجذوب کننده از منظر طبیعت گردی ایجاد نموده است. درختان بادام وحشی و صنوبر هم نوع دیگر پوشش گیاهی گسترده این ناحیه هستند.

در مراتع دره لیمه، انواع و اقسام گیاهان ارزشمند مرتعی کشور را می توان مشاهده کرد. گون گونه اصلی مرتعی این ناحیه است که در مجاورت مزارع دیم گندم و جو محلیان و رودخانه خروشان بازفت خود نمایی می نماید. اگر از علاقه مندان به تاریخ باشید هم می توانید پس از بازدید از آبشار زرد لیمه، به ملاقات پل خدا آفرین، ایل راه باستانی و سنگ حجاری شده 6000 ساله بروید. بدین منظور، پس از تماشای آبشار زرد لیمه مسیرتان را ادامه دهید. از آبشار تا پل خدا آفرین و ایل راه باستانی دژپات حدود 3 الی 4 ساعت دیگر پیاده روی سخت لازم است. وجود راهنمای محلی برای بازدید از این دو اثر، لازم است.

این منطقه یکی از منطقه ها کوچ عشایر در چهار محال و بختیاری است و اگر کمی خوش شانس باشید، سیاه چادرهای آن ها را هم در این منطقه خواهید دید.

سختی ها

علی رغم تمامی زیبایی های این منطقه و طبیعت بکر و منحصر به فردش، برای رسیدن به آن باید مسیری نسبتا سخت را طی کنید. زرد لیمه یکی از منطقه ها صعب العبور کشور است و شاید به همین دلیل است که تا به حال به صورت بکر و دست نخورده به جای مانده است. برای دسترسی به این آبشار و بعلاوه دسترسی به آثار تاریخی موجود در این منطقه، باید ساعت ها پیاده روی و کوه پیمایی کنید. از هنگامی که پیاده روی خود را آغاز کنید، حدود 7 الی 8 ساعت در راه خواهید بود. بنابراین، قطعا باید یک شب را هم در دل طبیعت کمپ کنید.

مسیر دسترسی به این آبشار بسیار طولانی است و در بعضی نقاط آن از پاکوب هم خبری نیست! بنابراین حتما به صورت گروهی، با تجهیزات مناسب طبیعت گردی و با راهنمای محلی و راه بلد به این منطقه سفر کنید. البته طی این مسیر سخت ارزشش را دارد. تماشای یکی از عریض ترین آبشار های کشور، در کنار جنگل های بلوط گسترده و صخره های مرتفع زاگرس، خستگی این راه را از تنتان بیرون خواهد نمود.

برترین فصل سفر به این منطقه

دره لیمه، اقلیمی گرم سیری دارد. بدون شک برترین فصل سفر به این منطقه فصل بهار و از اواسط فروردین تا اواخر اردیبهشت ماه است. در ماه اردیبهشت، گل های وحشی بسیاری در جای جای این دره می رویند.

مسیر دسترسی به آبشار زرد لیمه

ابتدا باید راهی مرکز استان چهار محال و بختیاری یعنی شهرکرد شوید. از این شهر به سمت ناحیه اردل حرکت کنید. در مسیر اردل، پس از عبور از روستاهای کاج، کریم آباد، رستم آباد، باید راه منطقه دیناران را در پیش بگیرید. آخرین روستایی که به آن خواهید رسید، روستای لشتر است. از اینجا به بعد راه خاکی می گردد. پس از 5 کیلومتر جاده خاکی به یک سه راهی خواهید رسید که باید مسیر وسط را انتخاب کنید. این مسیر شما را به ساختمان متروک تعاونی عشایر که ابتدای مسیر پیاده روی است، می رساند. از ساختمان تعاونی، با حدود 7 الی 8 ساعت طبیعت پیمایی، به آبشار زرد لیمه خواهید رسید.

  • دره عشق ، چهارمحال و بختیاری
  • روستای سر آقاسید
منبع: تاپ تراول
انتشار: 25 مهر 1403 بروزرسانی: 25 مهر 1403 گردآورنده: cinava.ir شناسه مطلب: 1997

به "آبشار زرد لیمه ☀️آبشاری بکر در دل کوههای زاگرس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آبشار زرد لیمه ☀️آبشاری بکر در دل کوههای زاگرس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید