طرز تهیه سالاد کلم بروکلی؛ سالاد خوشمزه و مجلسی
به گزارش مجله سی نوا، خبرنگارانـ سالاد ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین ترکیبات غذایی در سراسر دنیا هستند که بیش تر به عنوان پیش غذا سرو می شوند؛ اما خیلی از آن ها به علت ترکیباتی که دارند، می توانند به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار بگیرند. سالاد ها از ترکیب سبزیجات مختلف همراه با چاشنی هایی مثل سرکه، سس، نمک، فلفل، آب لیمو، آب غوره و... تشکیل می شوند که معمولاً به صورت سرد سرو می شوند و ممکن است علاوه بر سبزیجات مواد غذایی دیگری مانند تخم مرغ، حبوبات پخته، گوشت، پنیر و... نیز به آن ها اضافه گردد که در این صورت ارزش غذایی شان بیش تر می گردد و می توان به عنوان غذای اصلی نیز میل کرد.
به گزارش خبرنگاران، سالاد کلم بروکلی یکی از انواع سالاد های سرد است که از ترکیب کلم بروکلی با ذرت پخته و خیارشور تهیه می گردد و از نظر غذایی بسیار مغذی است. این سالاد با موادی ساده و روشی بسیار آسان و سریع تهیه می گردد و گزینه مناسبی برای پذیرایی در مهمانی و بعلاوه گیاه خوران و افرادی است که رژیم غذایی خاصی دارند. در ادامه این مطلب طرز تهیه سالاد کلم بروکلی همراه با سس مخصوص آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه سالاد کلم بروکلی
کلم بروکلی: 500 گرم
خیارشور: 4 عدد
پیازچه خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
کنسرو ذرت: 1 قوطی
سیر: 2 حبه
روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به اندازه لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به کلم بروکلی
کلم بروکلی از جمله سبزیجات بسیار پر خاصیتی است که در دو رنگ سبز و ارغوانی در بازار موجود است. این سبزی که از خانواده گل کلم هاست، به دو روش خام و پخته مصرف می گردد. کلم بروکلی سرشار از ویتامین C، ویتامین K، ویتامین A و B، پتاسیم، منگنز، فسفر و سایر مواد مغذی است. شستشوی کلم بروکلی مانند سایر سبزیجات نیست و باید نکاتی را هنگام شستشو این سبزی رعایت کنید. ابتدا برگ های چسبیده به ساقه را جدا کنید و کلم بروکلی را زیر آب بگیرید و بشویید.
سپس آن را با حوله خشک کنید و با یک چاقوی تیز ساقه را از تاج و گل ها جدا کنید و بعد گل های کلم بروکلی را به قطعات کوچک تر خرد کنید. حالا کلم بروکلی خرد شده را داخل یک کاسه پر از آب ولرم بریزید و یک تا دو قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. حدود 10 دقیقه زمان بدهید تا کلم بروکلی در آب و نمک بماند؛ سپس آن را آب کشی کنید.
نکات مربوط به روغن زیتون
روغن زیتون به علت ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن های معمولی مخلوط می گردد. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می گردد؛ بنابراین کسانی که در پی خرید روغن زیتون هستند، اغلب می پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به توضیح ذیل ارائه داده اند:
1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در برخی موارد افراد به علت تندی بیش از حد روغن به سرفه می افتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می رود و خوشمزه می گردد. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای مشخص کیفیت روغن نیست؛ زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد.
طرز تهیه سالاد کلم بروکلی
1 ـ برای آغاز کار بعد از این که کلم بروکلی را خوب شستید و خرد کردید، داخل یک قابلمه بریزید و با نصف لیوان آب و کمی نمک به مدت پنج دقیقه بخارپز کنید.
2 ـ در مرحله بعد کلم بروکلی های بخارپز را داخل یک کاسه بریزید و خیار شور خرد شده + پیازچه خرد شده + ذرت را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
3 ـ داخل یک کاسه کوچک روغن زیتون + آبلیمو + سیر رنده شده + نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید و هم بزنید.
4 ـ در مرحله آخر سسی را که آماده نموده اید، روی مواد سالاد بریزید و خوب هم بزنید تا همه مواد سالاد به صورت یک نواخت با سس مخلوط شوند. حالا سالاد خوشمزه شما آماده سرو است. نوش جان.
منبع: فرارو